tisdag 4 september 2012

Huvudskär och prissättning

Katalogstandard och utgångsstandard. Observera skillnaden. Det fina huset Huvudskär som visas på Myresjöhus hemsida är enligt katalogstandard och har därmed en helt annan prislapp än det avskalade Huvudskär i utgångsstandard. Ta bort fönsterluckor, spröjs, balkong, altan, ett antal fönster, dubbeldörr och frontespisarna (på svenska: takkupor), så får du ett Huvudskär i utgångsstandard.

Observera även skillnad i utgångsstandard mellan husföretagen när ni frågar om prisuppgifter på hus för totalentreprenad. Hos den ena leverantören ingår allt som syns i katalogen och mer därtill medan man hos den andre måste betala extra för delar som man vanligtvis tycker borde ingå i en totalentreprenad såsom hyra av byggställning och container. "Jaha, ni vill ha en trappa upp till övervåningen? Jamen det kostar extra..." Att jämföra priser på totalentreprenad av husbyggnad är inte detsamma som att gå till affären och jämföra kilopris på äpplen. Under processens gång med att bestämma husleverantör blev det många excelmatriser för kartläggandet av jämförelse mellan olika hus från olika husleverantörer.

Fördelen med alla tillval är att man kan få huset precis som man vill ha det (läs: vad plånboken tillåter). Nedan visas ett antal olika Huvudskär.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar