tisdag 11 september 2012

Husspanande i Alsike

För några veckor sedan åkte vi genom Alsike i Knivsta och spanade in alla fina nya hus som har byggts där de senaste åren.

Ett huvudskär med frontespis och långt entrétak
Snyggt med större fönster ovan med 6 spröjsrutor
Notera gaveln utan fönster
 
En sådan här entrédörr tänkte vi oss. Dock blir det antagligen bara ett fönster till vänster om dörren och så ett kortare entrétak. Tjusigt med runda pelare.
 
Valmat tak vill vi ha. Ser lite pampigare ut och har fördelarna att det blir mindre fasad att måla och att huset inte ser så högt ut.
 
Med det valmade taket är det viktigt att vi får ett ordentligt överhäng. Intressant att se en gavel med fönster och dörrar i olika storlekar. Så kan det bli för oss och det ser ju ok ut ändå.
 
Huvudskär i utgångsstandard inklusive en frontespis. Nog ser det tråkigt ut utan vare sig entrétak eller spröjsade fönster?
 
De flesta tvåplanshus i klassisk stil har en frontespis. Här hittade vi ett utan. Vi kommer inte heller ha någon då den inte fyller någon riktig funktion. 27.000 vill Myresjöhus ha för en frontespis. Då väljer vi hellre ett valmat tak för 36.000.
 
Nu i bygglovsansökan ska vi även bestämma oss för vilken färg på huset vi vill ha. Vi är inne på vit, stockholmsvit, ljusgrå eller ljusgul färg på fasaden. Husets färger ovan gillas! Just nu överväger vi om vi ska ha liggande fönster på gaveln på andra våningen såsom detta hus har.
 
 Detta hus har också fina färger