torsdag 16 maj 2013

Byggmöte i huset och mera målning

Idag hade vi ett 2 1/2 timme långt byggmöte i huset där vi träffade alla underentreprenörer (snickarna, målaren, elektriken, rörmokaren och plattsättaren). Med var och en av dem gick vi igenom varje rum i detalj. Vi pratade tapeter, bröstlist, eluttag, spotlights, inbyggda högtalare, duschnischer, kakel, extra vattenutkastare och extra golv på vinden. Nu blir det obehagligt spännande att vänta in alla offerter på de tillval och ändringar vi har gjort och se om budgeten håller (med all säkerhet inte).

Vi har målat vidare på huset och har nu gjort av med dryga 80 liter färg och dryga 70 mantimmar. Vi är inne på det sista varvet på nedervåningen. Därefter kvarstår att måla färdigt alla grå snickerier (knutar och fönsterfoder). På torsdag nästa vecka tas byggställningen ner och tills dess hoppas vi ha kunnat måla färdigt det mesta.

Ett problem som kvarstår är att de tre fönsterna på ovanvåningen ännu inte har flyttats. Vi kommer att behöva måla färdigt runt dessa fönster efteråt.

Björns brorsor på plats för första målningsdagen förra veckan
 
 
Tre-våningsmålning. Henrik på högst upp följt av Tom på mitten och sedan Björn längst ner. Effektiv målning! Björns pappa Olle övervakar arbetet.
 
Sofies syster Sara dyker ner i färgburken
 
Efter tre dagar kan vi äntligen tjyvstarta med de gråa detaljerna!
 
Tomten i härligt sydläge