tisdag 17 september 2013

Äntligen förbesiktning

Idag var det så dags för förbesiktningen. Kl 8.00 var vi på plats vid huset och träffade vår byggledare Jonte från Myresjöhus, snickaren från Dominator Bygg, målaren, vår KA och en besiktningsman. Besiktningen tog dryga tre timmar och vi, med besiktningsmannen i täten, gick noga igenom rum för rum. I det stora hela var det bara smånoteringar, så datum för inflytt står fast! Nu gäller bara att få till det praktiska med bänkskivan som kommer att installeras direkt efter slutbesiktningen. Efter den kommer alla entreprenörer att komma till huset och färdigställa runtomkring (koppla in diskmaskin, koppla in blandare, koppla in spishäll, måla och kakla över diskbänk). Därefter blir det möte med kommunen och sedan får vi flytta in!

Välkommen hem till oss!

Oscar på upptäcksfärd genom hallen bort till köket

Minglar i köket lite. Fläkten saknas fortfarande. Den är tydligen ute på vift någonstans. Beräknas monteras till slutbesiktning.

Oscar spanar ut genom vardagsrumsfönstret. Dubbla altandörrar till höger.

Badrum på nedervåning med handdukstorken som vi valde att flytta ner från det stora badrummet dit vi kommer köpa in en egen större.

Tvättbänken i tvättstugan. Här har vi valt en större diskho/tvättho för att den som ingick var så liten (i den hade man omöjligt kunnat få ner ex en skurhink).

Besiktningsmannen kontrollerar fallet i duschen på nedervåningen.

Badrum uppe. Den nyuppsatta fondtapeten skymtar i allrummet.

Oscar på väg upp för trappan.

Vidare upp

Vi är grymt nöjda med trappan!

Oscar i badrummet uppe visar vad det framtida bubbelbadkaret ska stå.

Allrummet uppe med den nya tapeten. Här är tänkt att ha en tv-hörna.

Det lilla sovrummet uppe med egen klädkammare. Förberedd nu med klädhängare och en hylla.

En sovande Oscar - det är tröttsamt att vara med på en tre timmar lång besiktning!

Tapeten i vårt sovrum

Och så en bild från förrådet som vi håller på att isolera. I skrivande stund har alla plast häftats på och nu är det dags att montera upp takpanelen. Därefter följer spån- och gipsväggar, golv, lister, målning, montering av snickarbänk och hyllor och slutligen den sista elmonteringen av kontakter, lampkontakter och utomhusarmaturer. Målet är att bli färdig med detta till inflytten. Tror ni vi fixar detta?