tisdag 16 april 2013

Husleverans och Stomresning

Så var det äntligen dags för dagen D. På morgonen packade vi ner kaffe, varm choklad och smörgåsar och tog båda barnen i dubbelvagnen och promenerade iväg till tomten. På avstånd kunde vi se den stora lyftkranen.

 
 
När vi kom fram till tomten var klockan 07:30 och ett par väggsektioner var redan på plats. En stor lastbil stod parkerad vid tomten med resterande väggsektioner för undervåningen.
 
De tre stora fönsterna i utbyggnaden där matsalen ska placeras
 
 
Väggen med den dubbla altandörren in till köket sätts på plats
 
Gavelsektionen med fönstret till tvättstugan och de två köksfönsterna kommer bara några minuter senare...
 
 
Alla ytterväggar till nedervåningen tog bara en timme att få på plats. Därefter kom en ny lastbil med material som lyftes in i huset. Stommar till bärande innerväggar kom på plats och huset gjordes sedan klart för att kunna ta emot övervåningens ytterväggar.
 
Efter lunch kom övervåningen på plats.
 
Hoppsan!! Fönstret till vårt sovrum (det längst till vänster) och de två fönsterna till Oscars sovrum i mitten har hamnat fel!!! Alltför långt till vänster! Ajajaj... Enligt snickarna skulle detta dock gå att ordna utan större bekymmer senare. Men först måste de få alla väggar och tak på plats.
 
 
Så här ser huset ut från gatan. På gaveln: Ett tvättstugefönster och två köksfönster.
 
 
Och så här ser huset ut på avstånd när man kommer uppför gatan.
 
 
Kikar in genom matsalsfönstret. Rakt fram ser man stommen till väggen där trappan går på andra sidan. Hallen med ytterdörr därefter.
 
 
Förrutom felet med fönsterna, verkar det som om stomresningen har gått relativt smärtfritt. En av lastbilarna råkade köra ner en gatustolpe medan den backade in på gatan. Det har också tyvärr regnat större delen av eftermiddagen. Snickarna gav lugnande besked att det inte skulle vara några problem. Huset kommer att fuktmätas och protokollföras.
 
Positivt är att det verkar som om vi inte har åkt på någon omlastning. Det är ju tråkiga pengar som vore roligare att lägga på något annat.
 
Innan snickarna slutade för dagen reste de takstommarna. Att det blir ett valmat tak går inte att ta miste på. Takfoten ser också ut att få en bra längd.
 
Imorgon kommer det att jobbas vidare med taket. Spännande tider nu! Hoppas bara att de kan fixa fönsterna snart. Det ser ju just nu ut som villa-villerkulla! Tur att byggställningarna döljer lite...