torsdag 7 mars 2013

Schaktmassor...

Det har jobbats vidare på tomten under veckan. Alla träd utom ett är fällt. Tydligen hade en granne varit förbi och sagt till trädfällarna att de inte fick ta ner träden och därefter avbröt de arbetet. Lite tröttsamt då vi enligt kommunen har rätt att ta ner träden.


Den inte så vackra tallen längst bort ska också fällas

Det har också grävts en hel del. En stor del av tomten är utplanad och i nivå med gatan. Delar av kullen har också grävts bort. Resultatet är ohyggliga mängder med schaktmassor. Vi hoppas på att kunna använda en del av dessa till att höja tomten. Tanken var att den skulle ligga ca 1/2 meter ovanför gatan. Dock ska ju även ett tjockt lager med anläggningsjord på. Resten av de överblivna schaktmassorna måste vi bli av med. Kostnad: ca 3000 kr per lass inklusive deponiavgift. Hur många lass? Svårt att uppskatta. Grävaren trodde det var ca 12-15 lass i högen just nu och att det skulle till minst lika mycket. Med enkel matematik kan man räkna ut vad detta kalas skulle kosta. Suck!

Bild tagen från den del av kullen som vi också hade tänkt att plana ut

Vi håller på att utreda med kommunen huruvida man kan ändra i bygglovet och höja tomt+carport+hus något. Samtidigt kanske markentreprenören har ett bygge som skulle vilja ta emot schaktmassor. Då slipper vi i alla fall deponiavgiften. Finns det någon annan som skulle vara intresserad av fin-fina schaktmassor? Gratis mot upphämtning!

Högen som vi vill bli av med
 
Andra sidan av högen