onsdag 17 april 2013

Vi har ett hus med ett tak!

Andra dagen av stomresningen. På morgonen träffade vi vår KA (Kontrollansvarig) vid huset och utförde stombesiktningen. Vi fick äntligen gå in i huset, vilket var en underbar upplevelse! Stommarna till i stort sett alla väggar på nedre plan var resta, så vi kunde få en bra känsla över rummen. Det blir verkligen toppen med trappan mitt i huset som delvis skärmar av kök, matsal och vardagsrum.  Matsalen får en bra storlek och utbyggnaden med alla stora fönster ger ett härligt ljusinsläpp. Vår KA tyckte att allt såg bra ut. Vi har också fått ett bra intryck av snickarna så långt.

Under dagen arbetade snickarna vidare med taket, så nu ska huset vara tätt. Nu händer inget under två dagar då alla ska iväg och hjälpa till med en annan stomresning. Nästa vecka är några av snickarna åter på plats vid vårt hus för att fortsätta med allt yttre jobb (takfoten, hängrännor, tak över utbyggnad, tak över entré etc). Efter ungefär 3 veckor bör vi få tillgång till huset för den yttre målningen som vi tänkte passa på att börja med när byggställningarna fortfarande är på plats.


Nu anar man vårt hus längst upp på gatan till höger
 
Det blir valmat tak!
 
 
Äntligen får vi gå in i huset!
 
Så här ser det just nu ut när man kommer in. Rakt fram kommer vi ha en inbyggd trappa, så man kommer inte att se igenom till matsalen från hallen.
 
 
Hallen med ytterdörr till höger. Duschrum med litet fönster bredvid hall och längre bort i hörnet tvättstugan.
 
Vy från kök med stomme till trappa rakt fram. Duschrum till vönster och hallen därbakom. Matsal till höger om trappan.
 
 
Vy från kök över köksö med altandörr till höger och utbyggnaden och matsalen till vänster
 
Utsikt från matsalen. Högt och fint läge. Här kommer eftermiddagssolen att skina.
 
 
Oscar (snart 9 månader) och pappa Björn tar en titt på huset från gaveln. Det här blir bra!