tisdag 21 maj 2013

Entrétak på plats

Idag satte snickarna upp entrétaket. Det blir både snyggt och praktiskt. Stolparna är i impregnerat trä, så de får vi måla nästa år. På torsdag åker byggnadsställningarna ner och då ska det bli spännande att kunna se huset i dess helhet.

Ovanför entrétaket är de två fönsterna in till allrummet. Till vänster om dessa gästrummet och till höger om dessa badrummet
 
 
Huset har nu målats två varv. Vi har kvar en del fönster, utbyggnaden och fasaden kring de fönster som ska flyttas på sydsidan. Än så länge inga uppdateringar kring flytt av fönster. 

Offerterna för tilläggsarbetena börjar trilla in. Målaren och elektrikens offerter höll budgeten hyffsat. Framförallt blev måleriet billigare än vad vi hade beräknat. Vi väntar fortfarande på info från plattsättaren där vi som tillval har valt mosaik på några ställen i badrummet på ovanvåningen. Snickarna har också gett oss ett pris för takläggning på vinden. Kanske vi väntar med detta jobb till efter inflytt så vi slipper entreprenadpålägget på 15 %.

Nu när målningen börjar lida mot sitt slut (för denna gång), så är det dags att spana in tapeter och färgval för de rum som vi tänkte låta måla.

Vi är lite sugna på denna tapet från Laura Ashley (Oriental Duck Egg) att ha som fondvägg i matsalen ovan en vitmålad bröstlist.



Tanken är sedan att använda den härliga "ankäggs-blå-färgen" från mönstret och måla biblioteket/tv-rummet/lekrummet med. Resten av rummen på nedervåningen (förrutom hallen) kommer att målas vita. Gärna med en gräddvit kulör (kanske samma som vi har på fasaden?!) som bryter mot de något mer vitare allmogelisterna som målas i 0502-Y.