måndag 17 september 2012

Ritningarna har kommit!

Äntligen har ritningarna från Myresjöhus HK kommit! Ikväll blir det att syna och göra ändringar så att vi snart kan skicka iväg bygglovshandlingar. Stora frågor just nu är pris för utbyggnad, placering av takhängande köksfläkt över köksö, placering av skafferi och placering av entretak.

Visningshelg Myresjöhus

Förra helgen hade Myresjöhus visningshelg och visade upp några av sina nybyggda hus. Vi passade på att besöka två hus för att få inspiration och kika på detaljer. Det första huset vi tittade på var ett ombyggt Kungshamn i modern tappning i ett nybyggnadsområde i Täby Kyrkby.

Modern variant av huset Kungshamn i Täby Kyrkby
 
Besöket i detta hus resulterade i tankar kring målat innertak istället för skivor (dyrt, men så mycket snyggare), att vi nog behöver i alla fall ett litet fönster i badrummet nere (ytterligare kostnad), att försöka få sovrummen uppe lite större (kanske en klädkammare ryker och får göra mer plats till två av sovrummen), att altanen bör gå längsmed hela långsidan, att vår groventré/tvätt bör göras något större, att det kan vara snyggt med en duschvägg och att det lilla badrummet skulle kunna gå i helt svart
kakel. Dessutom kan det vara fint med inbyggda garderober (även om vi har funderingar på att skippa HTHs garderober som ingår och byta mot IKEAS PAX istället. Vi har HTH-garderober i vårt nuvarande hus och tycker att inredningens funktion och pris inte står sig lika bra som PAX-garderobernas.




Snygg duschvägg mot svart kakelvägg och kakelgolv


Stor altan längsmed hela långsidan
 
Inbyggda garderober. Praktiskt och snyggt!
 
 
Det andra huset som vi besökte var ett Tenor (1-plansvilla) ute på landet i Vallentuna. Det mest intressanta med det besöket var att två av grannhusen hade valmat tak där man tydligt såg skillnaden mellan tak-överhänget.

Det här huset har ett alldeles för litet överhäng tycker vi
 
Mycket bättre. Troligtvis behöver vi ha ett överhäng på minst 40 cm (ca 4 plankor).