torsdag 11 april 2013

Grunden gjuten och byggställningar på plats

Igår blev grunden gjuten. Det hela tog bara några timmar. På morgonen var betongbilen där och öste på betong över frigolit, armering och värmerör och på eftermiddagen kunde jag och Olivia se resultatet. Man brukar säga att när plattan är på plats, får man lätt känslan att det hela ser så litet ut. Vi kan dock inte hålla med om detta. Vår platta ser ju stor ut!




 
 
Idag monteras byggställningarna på plats. Nu börjar man känna ett härligt pirr i magen. Snart dags för husleverans! Bara 5 dagar kvar nu! På tisdag den 16 april kl 07.00 kommer huset!
 
 
 
Vi ska kolla med vår snickare om vi kan få tillgång till huset och måla det medan ställningarna fortfarande är på plats. Om vi inte blir färdiga innan de ska ner (de brukar sitta uppe ca 4 veckor), så kan vi själva hyra de någon vecka till. Vore ju toppen om vi kunde få huset målat innan sommaren! Nästa To-Do är att bestämma färg på huset (ska det vara vitt, vitt eller vitt?!?) och att leta rätt på bästa färgen till bästa priset.
 
När vi var hos inredningsfirman Whyte & Lilja så rekommenderade de den vita färgen S-1002-Y som ska vara 90 % vit, 10 % svart och ha en svag gul ton. Totalt sett lite mer grå än gul. Dörrar och fönster har färgen S-0502-Y, även kallad "Stockholmsvit". Den är också en av de vanligaste vita färgerna på fasader och upplevs lite mer åt det gula hållet. Tanken från Whyte & Lilja var att vi skulle ha denna färg på knutar.
 
Det skulle även vara snyggt med lite gråare nyans på knutarna. Kanske något liknande:
 
 
0502 på fasaden och 1502 på knutarna
 
 
 

0502 på fasaden - lite gulaktig
 
 
1002 på fasaden - lite gråaktig