måndag 8 april 2013

Köket

Nu så här i väntans tider (gjutning av grund på onsdag och en vecka kvar till husleverans), så passar vi på att samla ihop våra idéer om det framtida köket.

Köket är för länge sedan beställt från HTH. Lucka vit kvadrat med knoppar som beslag och rostfria vitvaror från Siemens. Bänkskiva blir ett senare beslut då vi har valt att ta det utanför entreprenaden (mkt billigare). Troligen blir det en svart grantskiva. Kakel blir nog Centro vit med fasade kanter i tegelsättning med vit fog. Parkettgolv i ek och vitmålade väggar. Vitt, svart, rostfritt och ek. Klassiska färger som håller länge.

Några detaljer som gör köket just vårt är den integrerade sittbänken framför fönstret som kan prydas med kuddar i spännande färger samt den sitt- och bordsdel som vi tänkte bygga fast i köksö-delen närmast kyl och frys.

Köket enligt planritning. Två stora härliga fönster med kvällssol och en dubbel altandörr med utgång till trädgården.

Köket sett från matsalsdelen. I köksön blir det en "öppning" med spotlights. Till höger om köksön tänkte vi platsbygga en bord- och sittdel.

Köksön (200 x 120 cm) sedd från andra sidan med takhängande fläkt och den 80 cm breda induktionshällen. Här blir det en vinkyl som vi själva köper in senare.
 
Lucka "Vit kvadrat" från HTH. Dock har vi valt knoppar som beslag för att ge det en mer gammaldags look.
 
Kakel centro vit med fasade kanter, tegelsättning och vit fog. Ger också en lite mer gammaldags känsla.
 
Förhoppningsvis blir det en svart granitskiva både längs den långa bänken samt i köksön. Stiligt med vita luckor tíll!
 
Vitvarorna är alla från Siemens. Vi valde att byta ut den vanliga hällen mot en bredare 80 cm häll med delvis fria zoner. Micron byttes till en kombi ugn/micro.
 
Framför ett av fönsterna blir det en inbyggd sittbänk. Mysigt för barnen att få krypa upp där medan maten lagas.
 
Lite inspiration till hur man skulle kunna utforma den sitt/bordsdel som vi tänkte bygga ihop med köksön. Troligtvis blir den i vanlig bordshöjd (barnvänligt) i en tjock ekskiva och med plats för 4-5 personer för måltider som inte behövs intas i matsalen.